Afbeelding
Politieke partijen

Naar de stembus: VVD

Politiek

BUSSUM - Komende november mag u stemmen voor de eerste gemeenteraad van Gooise Meren. Maar op welke partij kunt u stemmen? Op wie? En vooral: waarom moet u op welke partij stemmen? 

We presenteren u de deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 18 november.

VVD

Lijsttrekker: Miriam van Meerten

De VVD ziet in Miriam van Meerten uit Naarden de ideale lijsttrekker. De liberale energieke dame heeft haar eerste jaren in het college als prettig ervaren en ze wordt warm van lokaal bestuur. "Je kunt hier echt zaken veranderen. Het gaat over serieuze thema's zoals de Vestingwerken, maar ook over de oude dame die een rollator nodig heeft en bij de gemeente aanklopt. Ik ben net goed warmgedraaid en wil graag verder aan de slag. Maar daar beslist uiteindelijk de fractie over. Wat wij met de VVD willen is de grootste partij in Gooise Meren blijven. Omgerekend zouden we nu 7,4 zetels hebben en ik rond graag af naar boven, dus 8 tot 9 zetels zou mooi zijn."

Kinderen en onderwijs gaan haar aan het hart. "Toen wij tien jaar geleden in Naarden kwamen wonen waren er wachtlijsten voor de scholen en de sportclubs. Dat is voor mij de trigger geweest om politiek actief te worden. Daarnaast ben ik bestuurslid voor de gelukskoffer." Achter Van Meerten staat het Bussumse raadslid Alexander Luijten. "Hij is een goede verbinder die het speelveld overziet." Hij wordt gevolgd door de nummer drie op de lijst Jens Duyts, die een stabiele en ervaren liberaal is en zowel Muiden als Muiderberg goed kent.

Vrijheid en eigen kracht zijn voor Van Meerten twee heel belangrijke uitgangspunten. "Neem nu de zorg. Ik ben heel trots op wat we hebben bereikt. Ik vind het belangrijk dat iedereen meedoet, niemand hoeft aan de kant te staan." Ook toerisme gaat Van Meerten aan het hart. "Het Muiderslot is Amsterdam Castle, Naarden wordt Amsterdam Fortress. Ik zie kansen voor mooie arrangementen in samenwerking met ondernemers. Mooie initiatieven zoals Pro Bussum en Stadspromotie Naarden zie ik graag behouden en versterkt in de nieuwe gemeente terugkomen. De VVD is voor een beter ondernemersklimaat en dus voor zondagopenstellingen. Ook gaan we ons hard maken voor fietsstraten waar de fiets midden op de weg mag fietsen en de auto's erachteraan rijden. Denk vooral aan verkeersveiligheid bij scholen. Wat betreft de campagne houden we op 2 november een ondernemersavond waarbij ook minister Henk Kamp aanschuift. Met meerdere themavonden, flyeren en zichtbaar in de wijk zijn hopen wij de kiezers naar de stembus te krijgen."

Terug naar het overzicht.

Uit de krant