Afbeelding

Hockeyclub heeft grootse verbouwplannen

Algemeen

BUSSUM - De Bussumse hockeyclub Gooische wil haar complex volgend jaar geheel verbouwen. Dat heeft de club laten weten aan de gemeente. De gemeente wordt gevraagd 500.000 euro mee te betalen. 

De hockeyclub hoopt komend jaar een veel moderner clubgebouw te bouwen, dat het oude gebouw moet vervangen. Daarnaast heeft de club het plan om twee velden anders neer te leggen. Het gaat om twee zogenaamde 'zandvelden'. Deze velden moeten tevens vervangen worden voor een waterveld en een semiwaterveld. De club zou daarmee weer voldoen aan alle moderne standaarden van de hockeywereld.

Naast het werk aan het clubgebouw en de velden moet er ook veel randzaken aangepakt worden zoals straatwerk, dug-outs en veldhekken en moeten de lampen op het sportpark worden vervangen door led-lampen. 

Bouwproject kost 2 miljoen
Het hele verbouwproject van de hockeyclub kost rond de 2 miljoen euro. Het grootste deel van dat geld brengt de hockeyclub zelf op. Raadsleden praten deze week voor het eerst over het verstrekken van de 500.000 euro aan de hockeyclub. 

Uit de krant