Afbeelding

Dudok Wonen koopt woningen voor statushouders

Algemeen

BUSSUM - Dudok Wonen helpt een handje met de huisvesting van statushouders. In Bussum, Naarden en Hilversum koopt de woningcorporatie per gemeente vijf huizen voor deze doelgroep. Daarmee zegt de corporatie een "bescheiden steentje bij te willen dragen aan de huisvesting van asielzoekers met een verblijfsvergunning".

"Hierdoor worden de statushouders verspreid opgenomen in de gemeenten en gaan er geen huizen verloren voor andere woningzoekenden in het sociale huursegment", deelt Dudok Wonen mee in het persbericht. De woningcorporatie zegt dit aanbod te kunnen doen omdat er dit jaar investeringsruimte is vrijgekomen. Enkele bouwprojecten hebben vertraging opgelopen. Dat biedt nu de kans geld te besteden aan de huisvesting van toetreders op de woningmarkt en daarmee een start te kunnen geven aan starters. De vertraagde woningbouwprojecten worden de komende jaren alsnog opgeleverd. Woningen binnen die projecten verhuurt de corporatie in principe aan starters op de woningmarkt.

Gemeenten reageren verheugd
De drie gemeenten hebben verheugd gereageerd op het initiatief van Dudok Wonen. De komende periode trekken zij met elkaar op om geschikte koopwoningen te zoeken, zodat de statushouders aan het einde van dit jaar al hun woning in kunnen. Vooralsnog is niet bekend om welke woningen het gaat.

Uit de krant