Afbeelding

Statenvragen over onderzoek naar burgemeester Heijman

Politiek

BUSSUM - De SP en de PVV hebben Statenvragen gesteld over de gang van zaken rondom het onderzoek naar oud-burgemeester Henk Heijman. De partijen zijn bezorgd over het gerommel rond het onderzoek naar Heijman.

De SP en de PVV, de twee grootste oppositiepartijen in Provinciale Staten, vragen onder meer waarom het provinciebestuur veelvuldig de eigen regels aan de laars heeft gelapt en waarom het onderzoek naar de Bussumse oud-burgemeester zo veel geld kostte. Afgelopen week werd bekend dat het onderzoek 40.000 euro heeft gekost. De provincie heeft dat geld betaald zonder dat het onderzoek was voorzien van een urenverantwoording. Daarnaast werd de onderzoeksopdracht pas drie maanden na de start van het onderzoek officieel verstrekt. Dat tegen de regels van de provincie zelf.

Ook vragen over rol Remkes
De twee partijen hebben ook vragen over de handelswijze van Johan Remkes, de commissaris van de Koning. De SP vraagt zich onder meer af waarom de rol van Remkes rondom de burgemeestersrel buiten de onderzoeksopdracht is gebleven.

Eerder deze week kwamen Hart voor Bussum en de GOP met dezelfde klacht. Ze hebben eveneens vragen over de rol van Remkes en stellen dat het onderzoek van hoogleraar Marcel Pheijffer naar burgemeester Heijman niet deugt. 

Uit de krant