SDO stelt teleur en zakt af

BUSSUM - Kansen waren er wel, maar SDO heeft afgelopen weekend zonder te scoren een punt gepakt tegen de gedegradeerde topklasser EDO: 0-0. De Bussumse voetballers zakken door het punt verder af.

SDO en EDO konden de toeschouwers langs de kant van het veld amper doen opveren. Hoewel echte hoogtepunten schaars waren, waren er wel enkele kansjes voor de twee ploegen. Het eerste gevaar kwam van EDO toen SDO-keeper Thomas nog even wakker leek te moeten worden. De doelman treuzelde waardoor een aanvaller van EDO nog aan de bal kon komen. De schade werd echter ongedaan gemaakt. Even later belandde een kans van EDO nog op de lat. SDO kon verder het eerste half uur amper aan echt goed voetbal toe komen.

Voor zover er over te spreken was, waren de beste kansen voor rust toch nog voor SDO. Als de Bussumse hoofdklasser wat meer geluk had gehad, had het voor rust 2-0 kunnen staan voor de ploeg. Twee keer kreeg aanvaller Maikel van Latum een reuzenkans om SDO op voorsprong te zetten. Tot twee keer toe faalde de Bussumer echter om de bal voor een leeg doel tegen de touwen te werken. Eerst schoot Van Latum tegen een tegenstander aan en even later werd ook een tweede grote kans om zeep geholpen.

De tweede helft kende amper hoogtepunten. EDO kon heel even aanzetten toen het achter elkaar twee corners mocht nemen. De corners kwamen goed voor het SDO-doel, maar doelman Thomas redde. Even later was de SDO-keeper weer van levensbelang voor zijn ploeg: Thomas kon knap een vrije trap van de tegenstander uit de kruising redden. Het laatste woord was voor SDO. De Bussumers kregen nog twee kansjes om alsnog met de zege aan de haal te gaan, maar de ballen belandden hoog over.

Weer nederlaag voetbalsters
Weer geen punten voor de voetbalsters van SDO. De voetbalsters pakten tot nog toe één punt. Afgelopen weekend werd er weer verloren: promovendus Hoogland was met 0-2 te sterk. Door de reeks slechte resultaten staan de Bussumse voetbalsters momenteel op een gedeelde laatste plaats van de eerste klasse.