Afbeelding

Viola Holt lijstduwer voor 50PLUS

Politiek

BUSSUM - Een opvallende naam op de kieslijst van 50PLUS voor de gemeenteraadsverkiezingen van komende november: Viola Holt doet mee. 

De bekende tv-presentatrice staat als lijstduwer op de lijst van de debuterende seniorenpartij en staat, zo zegt ze, te trappelen om wat te gaan doen. "Als ik zie hoe de gevestigde politieke partijen de ouderen verwaarlozen, dan is dat voor mij de motivatie om mij in te zetten voor 50PLUS. Zelf heb ik mijn leven lang alle premies betaald, maar als je ziet wat er nu in de thuiszorg gebeurt... Dat is niet zoals het moet, de mensen worden te veel afhankelijk van toevallige familieleden. En bedenk dan dat de helft van de bevolking binnenkort uit 50-plussers bestaat", zo laat ze weten. 

Echtgenoot Peter op plaats 5
Viola Holt woont al meer dan 10 jaar in Muiderberg. Naast Viola staat ook haar man Peter Holt op de lijst, op de vijfde plaats. "Het zou niet goed zijn als Muiden niet duidelijk in de nieuwe gemeenteraad Gooise Meren is vertegenwoordigd. Daarom gaan we voor Peter een actie voeren in Muiden en Muiderberg om hem met voorkeurstemmen gekozen te krijgen. Het geluid van Muiden moet gehoord worden. En dat gaat lukken."

50PLUS doet komende november voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Bussum, Naarden en Muiden gaan op 18 november naar de stembus om de eerste gemeenteraad van fusiegemeente Gooise Meren te kiezen. 

Uit de krant