SDO kan het nog even spannend maken tegen koploper

BUSSUM - De koploper was afgelopen weekend een maatje te groot voor SDO. Hoewel de Bussumse hoofdklasser het nog heel even spannend kon maken, leed de ploeg een terechte 3-2 nederlaag tegen Westlandia.

SDO moest er genoegen mee nemen dat de tegenstander sterker was. De koploper kwam al vroeg op voorsprong en na de goal moest de achterhoede van SDO hard werken om meer doelpunten te voorkomen, maar voor rust kwam de koploper al op 3-0 te staan. Tussendoor kreeg SDO eveneens een paar goede kansen, onder meer Elroy Pappot zorgde voor gevaar. De SDO-goal vlak voor rust kwam van Maikel van Latum.

Na de rust speelde SDO een stuk sterker en werd de koploper meer onder druk gezet. Na een paar goede kansen kon SDO vlak voor de slotfase terugkomen tot 3-2 door een benutte strafschop van Berry van 't Land. De Bussumers zetten daarna alles op alles om nog een punt te maken, maar verloren toch.

Eerste punt voor voetbalsters
De voetbalsters van SDO hebben afgelopen weekend hun eerste punt kunnen pakken: tegen SJC werd het 1-1.

SDO was voor rust net even wat beter, maar speelde net als de tegenstander erg nerveus. Kansen waren er wel, maar het duurde tot na de rust voordat er gescoord werd. SDO kwam op achterstand te staan, maar kon toch een punt overhouden aan het duel door een late treffer van Deborah van Boxtel.