Afbeelding

Welke coach helpt HCAW er weer bovenop?

Sport

BUSSUM - Het wordt voor HCAW de komende maanden de vraag welke coach de Bussumse honkbalhoofdklasser er weer bovenop kan helpen. Afgelopen week werd bekend dat hoofdcoach Ralph Milliard na één jaar alweer vertrekt. De club moet dus op zoek naar een andere coach.

HCAW probeert al jaren om weer mee te doen met de beste ploegen van het land. Elk jaar probeert de Bussumse club met een jonge talentvolle ploeg te presteren, maar keer op keer komt het toch tekort om te presteren tegen de sterkste ploegen. Het laatste honkbalsucces van HCAW dateert alweer van jaren geleden. Afgelopen zomer kon de Bussumse ploeg pas op het allerlaatste moment klassebehoud zeker stellen. 

Elk jaar een andere coach
Mede door de tegenvallende resultaten versleet HCAW de afgelopen jaren de ene coach na de andere. Doorgaans werd na elk tegenvallend honkbaljaar de coach na goed overleg weggestuurd en werd er een ander gezocht. Alleen coach Ivan Rodriguez mocht het langer dan een jaar proberen, maar moest eveneens vertrekken toen bleek dat HCAW amper voortgang boekte. 

Het wordt nu dus de vraag welke coach HCAW wel een stap verder kan brengen en er de komende jaren voor kan gaan zorgen dat de Bussumers wel weer mee kunnen doen met de beste ploegen van het land. HCAW zoekt nu naar een andere coach. De afgelopen jaren vond de club steeds al snel een opvolger voor de eerder vertrokken coach. 

Uit de krant