Afbeelding

Gaat ook Bussum vluchtelingen opvangen?

Algemeen

BUSSUM - De gemeenten Bussum, Naarden en Muiden gaan samen onderzoeken of en hoeveel vluchtelingen er opgevangen kunnen worden.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) riep maandag alle Nederlandse gemeenten op om hun verantwoordelijkheid te nemen nu de stroom vluchtelingen naar Nederland steeds groter wordt.

Bussum zegt contact te gaan leggen met fusiepartners Naarden en Muiden om samen te onderzoeken wat er gedaan kan worden. "De problemen hebben de volste aandacht van het gemeentebestuur. We gaan snel bellen met Naarden en Muiden." Die laten weten de zaak op de voet te volgen.

Ondertussen wordt ook gekeken of de vluchtelingenproblematiek regionaal kan worden aangepakt. Onder aanvoering van Hilversum, als grootste regiogemeente, wordt onderzocht of de regiogemeenten samen plekken in kunnen richten voor een snelle opname van vele honderden asielzoekers. Het zou zomaar kunnen dat de Kolonel Palmkazerne dan weer genoemd gaat worden als opvangplek. Het COA deed al eerder een verzoek om op het kazernecomplex vluchtelingen op te vangen. Dat verzoek werd door de provincie Noord-Holland afgewezen, maar vanuit de politiek wordt er toch weer druk uitgeoefend op de provincie.

Uit de krant