Afbeelding

Bewoners Merelhof hebben nog zeker 3 tot 4 maanden werk

Algemeen

BUSSUM - Het gaat nog zeker 3 tot 4 maanden duren voordat alle bewoners van de Merelhof weer terug kunnen naar hun appartementen. Dat laten de bewoners weten. 

De brand heeft veel schade veroorzaakt. Zeker 5 appartementen werden na de brand onbewoonbaar verklaard. "Vooral aan het dak moet nog veel gebeuren. De brand heeft een groot gat gemaakt. Pas als men dat gerepareerd heeft, kunnen we met de rest aan de slag. Er moet onder meer nog veel schoongemaakt worden voordat alles weer wordt zoals het was. We hebben nog heel wat werk."

De bewoners hebben dan nog wel veel werk te doen, ze reageren nu al dankbaar voor alle hulp de afgelopen week. "We hebben echt heel veel hulp gehad, van alle kanten. We werden meteen heel netjes opgevangen door woonzorgcentrum de Gooise Warande. Daarnaast waren brandweer, mensen van de gemeente en anderen snel ter plaatse om ons te helpen, te steunen en op de hoogte te houden van wat er allemaal gebeurde. Er stond ook al snel een bewoonster van een flat aan de Koekoeklaan voor onze neus om te helpen. Ze bood ons haar flat aan om even op adem te komen. Een prachtgebaar. Maar je kon ook merken dat de bewoners zelf veel aan elkaar hebben. We steunen elkaar en vangen elkaar goed op."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant