Afbeelding

Burgemeester Van Vliet hoopt rust te brengen

Politiek

BUSSUM - Rust brengen en Bussum verder helpen. Dat wordt het komende half jaar de taak van waarnemend burgemeester Albertine van Vliet (D66). De burgemeester werd aangesteld als opvolger van de vertrokken burgemeester Henk Heijman. "Er is nog genoeg te doen", zo zegt ze.

De burgemeester werd twee weken geleden aangesteld en kreeg meteen een stapel werk. Met een 'normale' raadsvergadering, enkele dagen later het behandelen van het rapport over haar voorganger door de gemeenteraad en een reeks aan andere gesprekken draaide Van Vliet gelijk goed mee in Bussum. Vooral met het behandelen van het rapport kon de burgemeester de gemeenteraad, waar de laatste maanden veel over de sfeer onder de raadsleden gesproken wordt, echt leren kennen. "Je kon merken dat er nog heel veel speelt voor enkele raadsleden als het gaat om mijn voorganger en wat er allemaal speelde. Er was veel emotie, van alle kanten. Dat kun je je best voorstellen. Maar je kon ook merken dat de gemeenteraad nu graag stappen naar de toekomst gaat zetten. Dat hebben we met z'n allen ook afgesproken. Daar gaan we vanaf september mee verder."

Volgens waarnemend burgemeester Van Vliet zou de Bussumse gemeenteraad er goed aan doen om respectvol met elkaar om te gaan. "Dat geeft vertrouwen, ook voor de burgers, en dan kun je samen ook stappen zetten naar de toekomst."

Lees morgen meer in het BussumsNieuws.

Uit de krant