Afbeelding

Bordjes geven handvat om overlast aan te pakken

Algemeen

BUSSUM - De bordjes rond de Bussumse speelplaatsjes moeten agenten een handvat geven om overlast door hangjongeren aan te pakken. Dat zegt wethouder Nen van Ramshorst. 

Het gebeurt vaker dat hangjongeren tot 's avonds laat overlast veroorzaken door met veel kabaal rond te hangen op de speelplaatsjes. Vooral zomers wordt er met regelmaat geklaagd. Door nu heldere regels te maken, kunnen jongeren meer aangesproken worden en desnoods ook weggestuurd worden. 

De wethouder zegt daarmee te hopen overlast tegen te gaan. "We hebben nu een handvat. Er staat zelfs de regel dat de speelplaatsjes alleen betreden mogen worden tot 20.00 uur. Mocht het voorkomen dat een groepje ouders op een zomerse avond wat langer doorgaan, dan zullen we daar heus geen probleem van maken. Er zullen ook echt geen strenge controles komen, maar als er klachten komen van overlast dan kunnen we er nu wel wat aan doen."

De bordjes werden afgelopen week rond alle speelplaatsjes geplaatst. Woensdag werd er één onthuld aan de Anne Franklaan door de wethouder en een betrokken buurtbewoner.

Uit de krant