Afbeelding

Gemeenteraad voelt wel wat voor gesprekken met belanghebbenden Emmaschool

Algemeen

BUSSUM - De gemeenteraad voelt er wel wat voor om met buurtbewoners en andere belanghebbenden te gaan praten over de toekomstplannen van de Emmaschool. Er wordt nu verder over nagedacht hoe dat exact moet gaan gebeuren. 

Hart voor Bussum kwam eerder deze week met het verzoek om een hoorzitting te houden. De rest van de raad voelt daar ook wat voor, maar er waren woensdag nog veel vragen over de vorm daarvan. Met een hoorzitting zou de gemeenteraad alleen belanghebbenden kunnen horen. Daarom gaan er ook stemmen op voor een debat. 

Veel bezwaren tegen plan
Er wordt de laatste weken veel gesproken over de toekomst van de Emmaschool. De school heeft plannen om te verkassen naar een groter pand aan de Graaf Florislaan vanwege een lokalentekort, maar de buurt heeft daar problemen mee. Buurtbewoners vrezen onder meer overlast, verkeers- en parkeerproblemen en hebben de angst dat de bouwplannen van de school afbreuk doen aan het karakter van de buurt. Meer dan 40 buurtbewoners hebben bezwaar gemaakt tegen de plannen. 

Er waren woensdag nog veel vragen over de plannen. Er werd onder meer gevraagd wat er met het oude pand van de Emmaschool gaat gebeuren. Het gemeentebestuur komt daar later op terug. 

Uit de krant