Foto's: Johan van der Geest.
Foto's: Johan van der Geest.

SDO zet grote stap naar hoofdklasse

Sport

BUSSUM - Het leek de afgelopen jaren een grote droom, maar er bestaat een grote kans dat het nu toch gaat gebeuren: SDO kan nog promoveren naar de hoofdklasse. De Bussumse voetballers wonnen afgelopen weekend het eerste duel tegen Alphense Boys met 1-2 en kunnen het nu komend weekend afmaken.

SDO speelde afgelopen weekend dan wel op de velden van Alphense Boys, maar zal op momenten hebben gedacht dat het gewoon aan de Dr. Abraham Kuyperlaan stond te voetballen. Met bussen en vele auto's kwamen ongeveer 250 Bussumse supporters met de club mee naar Alphense Boys om SDO de steunen.

SDO start behoudend
SDO startte behoudend en gokte op succes van de snelle aanvallers. Alphense Boys probeerde de bal het werk te laten doen, maar kon amper voor gevaar zorgen. Het eerste moment dat de ploeg wel een kans kreeg, had SDO meteen een antwoord klaar en kwam het met een snelle counter op voorsprong. Rick van der Velden veroverde een terugvallende bal en stuurde topscorer Maikel van Latum weg. De rechteraanvaller van de Bussumers schoot de bal hard en laag tegen de touwen, waardoor SDO op voorsprong kwam.

Na rust meer druk
Na rust drong Alphense Boys meer aan en kwamen er een paar goede kansen voor de ploeg. Vlak na rust leek Alphense Boys een tegentreffer te maken, maar SDO-keeper Rolf Hazelaar kon de bal knap redden. De kans was een voorbode voor meer kansen van de tegenstander. Alphense Boys bleef druk zetten op de goal van SDO. De ploeg kon echter geen doelpunten maken. SDO deed dat vlak voor de slotfase wel weer. Na goed aangeven van Maikel van Latum kon Veirano Slager de bal langs de keeper van de tegenstander koppen, waardoor de zege voor SDO zeker was. Alphense Boys had op het laatste moment toch nog een antwoord met een goal, maar het doelpunt kwam te laat om SDO nog van de zege af te houden.

Goede kans
Met de zege op het veld van Alphense Boys maakt SDO komend weekend een grote kans om te promoveren naar de hoofdklasse. Dat mag knap genoemd worden: pakweg 4 jaar geleden speelde ongeveer dezelfde spelergroep nog 4 klasses lager. Nu kunnen de Bussumers, komend weekend vanzelfsprekend weer gesteund door een grote supportersschare, dus weer een stap naar boven zetten. De aftrap van het duel staat zondag gepland om 14.30 uur.

Uit de krant