Bussumse sport van het weekend

Slechts twee punten van HCAW tegen The Hawks

HCAW heeft afgelopen weekend slechts twee punten overgehouden aan de reeks duels tegen Mampaey The Hawks. De Bussumers konden zowel donderdag (2-3) als zaterdag (0-1) geen punten pakken tegen de ploeg, zondag (9-13) werd er wel gewonnen. Het voornaamste probleem van HCAW was dat het vooral aan slag geen potten kon breken. Qua werpen en veldwerk oogde de Bussumse ploeg wel scherp. Donderdag kwam HCAW nog wel op voorsprong, maar The Hawks kon toch terugkomen en HCAW vervolgens verslaan. HCAW had vooral het laatste deel van het duel kans op meer, maar vergat de kansen daartoe te benutten. Zaterdag kon HCAW wederom geen goed resultaat boeken. De tegenstander had aan één punt genoeg voor een zege. Waar het donderdag en zaterdag aan ontbrak, had HCAW zondag wel. Aan slag was de Bussumse ploeg erg sterk en dat leverde al snel meerdere punten op, waardoor HCAW won.

Allen Weerbaar kan nog promoveren

Allen Weerbaar heeft nog steeds kansen om voor de tweede achtereenvolgende keer te promoveren. De Bussumse voetbalclub begon de play-offs afgelopen weekend met 3-3 tegen UVV. Allen Weerbaar kwam tegen UVV op voorsprong door een doelpunt van Gokhan Baloglu. UVV kwam daarna sterk terug en nam de voorsprong over. Ferhat Uysal kon AW vervolgens met twee doelpunten wederom op voorsprong zetten, maar ook nu kwam UVV terug. Tegenstander UVV speelt komend weekend tegen Real Sranang. Allen Weerbaar ontvangt Real Sranang weer een week later. Dan zou de ploeg kunnen promoveren.

Onscherp DOC komt tekort

Het ontbreken van scherpte en vorm heeft de korfballers van DOC afgelopen weekend de kop gekost tegen Stormvogels. De Bussumers kwamen met 10-16 tekort voor een goed resultaat. DOC en Stormvogels bleken lang aan elkaar gewaagd. De Bussumers moesten het echter vooral hebben van de dode spelmomenten. Verder maakte de ploeg veel passfouten en verloor het vaak de bal. De tegenstander stond, mede daardoor, na de eerste helft op een krappe 5-7 voorsprong. DOC-coach Edwin van der Kolk drong z'n spelers er na de eerste helft vooral op aan om meer te focussen. Na rust leek DOC heel even beter en startte het goed. De ploeg bleek echter ongeconcentreerd. Stormvogels kon al snel op een grotere voorsprong komen, DOC had daar geen antwoord op. Pas de slotfase bleek DOC wat beter, maar de achterstand was toen al te groot om nog goed te kunnen maken.