Nog in goede tijden: Johan Remkes benoemt Henk Heijman
Nog in goede tijden: Johan Remkes benoemt Henk Heijman

Crisisoverleg tussen Remkes en politiek Bussum

Politiek

BUSSUM - Burgemeester Henk Heijman en de fractievoorzitters van de gemeenteraad praten vandaag met commissaris van de Koning Johan Remkes over de ontstane ophef rond de burgemeester. Dat laten de gemeente Bussum en de provincie Noord-Holland weten. 

Eerst vertrekt de burgemeester vandaag naar Haarlem voor een gesprek met Remkes. Na het gesprek met de burgemeester worden ook de fractievoorzitters verwacht.

Waar exact over gesproken gaat worden en wat er vanavond gebeurt, wordt afwachten. Het kan nog meerdere kanten op gaan. Er bestaat een kans dat de burgemeester vandaag al (noodgedwongen) vertrekt, maar het zou ook goed kunnen dat nogmaals wordt aangedrongen op een onafhankelijk onderzoek naar de burgemeester. 

Burgemeester onder vuur
De burgemeester lag afgelopen week onder vuur. Alles heeft te maken met het woon- en declaratiegedrag van de burgemeester. Volgens een deel van de gemeenteraad heeft de burgemeester de afgelopen jaren onterecht vergoedingen ontvangen om kosten te dekken. Het zou onder meer gaan om kosten vanwege dubbele woonlasten vanwege een onverkoopbaar koophuis. Deze week bleek dat 'koophuis' een huurhuis. Het zorgde ervoor dat alle declaraties van de burgemeester nog eens onder de loep werden genomen. 

Alles over de burgemeester nog eens nalezen? Lees het hele dossier

Uit de krant