Afbeelding

UVV twee keer te sterk voor HCAW

Sport

BUSSUM - De honkballers van HCAW hebben afgelopen weekeinde één keer gewonnen van streekgenoot UVV. Zaterdag werd een 0-1 achterstand omgebogen in een 3-1 overwinning. Zowel donderdag (2-11) als zondag (17-7) ging de ploeg uit Utrecht met de punten aan de haal.

Donderdagavond keek HCAW al vroeg in de wedstrijd tegen een flinke achterstand aan: 0-8. In het restant van de wedstrijd herstelden de Bussummers zich aardig, maar UVV kon niet meer worden achterhaald: 2-11.

Pitchersduel 
In een zonovergoten vallei kreeg het publiek zaterdag een heus pitchersduel voorgeschoteld. Zowel Jim Ploeger (HCAW) als Maickel Rietel (HCAW) gooiden een prima partij. In de vierde inning kwam UVV op voorsprong (0-1) maar HCAW speelde degelijk en wachtte aan slag haar kansen af. Die kansen kwamen twee innings later. In de zevende slagbeurt scoorde de Bussumse ploeg driemaal: 3-1. Hoewel UVV in het restant van de wedstrijd nog wel aandrong stond reliever Steven van Groningen de Utrechters geen punten meer toe.

Zondag begon HCAW goed aan de wedstrijd. Het lukte echter niet de al vroeg opgebouwde voorsprong (1-3) vast te houden. Uiteindelijk werd er met 17-7 (8 innings) verloren.

Kinheim 
Komende week staan voor HCAW drie ontmoetingen met Corendon Kinheim op het programma.

Uit de krant