Afbeelding

Groep buurtbewoners vreest toekomstplannen natuur 't Mouwtje

Algemeen

BUSSUM - Een groep buurtbewoners langs het stukje natuur van 't Mouwtje vrezen de toekomstplannen voor de grond. Dat laten ze weten na de bewonersbijeenkomst van donderdag. 

Afgelopen week werd bekend dat de beheerder van kinderboerderij 't Mouwtje plannen heeft om op het stukje grond het hele jaar door beesten te laten grazen. De bewonersbijeenkomst werd goed bezocht door buurtbewoners en andere belangstellenden, zowel voor- als tegenstanders van de plannen.

Tegenstanders zouden natuur graag behouden
De tegenstanders hopen dat het stukje grond met rust gelaten wordt. "We hebben nu een pracht stukje ongerepte natuur voor de deur, dat houden we graag zo", zegt Jos Kleiss. "We hebben het over een echt stukje Hollands landschap, best zeldzaam. Daar moet je geen rare fratsen op gaan doen. We zullen ons verzetten tegen de plannen. We zijn bezig om een stichting op te richten." 

De buurtbewoners vrezen dat de natuur teveel wordt aangetast als er straks het hele jaar beesten op lopen. "Nu loopt er een paar maanden per jaar vee op. De rest van het jaar kan de natuur dan weer herstellen. Dat gaat al jarenlang heel erg goed." 

Onderzoek gedaan naar natuur
De gemeente laat weten dat de Gooise Ark, voordat er überhaupt werd gesproken over de plannen, onderzoek heeft gedaan.

Uit de krant