Afbeelding

Zweers (CDA): meld je met parkeerboete

Algemeen

BUSSUM - Lodewijk Zweers, de fractievoorzitter van het CDA van Bussum, roept iedereen op bij hem aan de bel te trekken als ze een parkeerboete hebben ontvangen.

Zweers meent dat er te streng wordt gecontroleerd en dat een negatieve parkeerervaring ook direct gevolgen heeft voor de ondernemers. Een eerdere oproep zorgde er al voor dat Zweers kan zeggen dat de klachten binnenstromen.

Boetes bron van ergernis
De CDA'er laat weten dat er jaarlijks 1200 parkeerboetes in Bussum worden uitgeschreven. "Een bron van ergernis voor ondernemers", meent hij. "Niet zozeer omdat mensen de wet overtreden, maar omdat deze negatieve ervaring niet bepaald koopopwekkend werkt." Niet alleen de boete, maar ook het feit dat enkel muntgeld in de parkeermeter gegooid kan worden is volgens Zweers iets dat veel irritatie oproept. "Het is jammer dat de mensen die het ongeluk treft, veelal onbedoeld, negatieve associaties krijgen bij het winkelen in Bussum. Het CDA wordt hierover vaak aangesproken, temeer daar winkeliers claimen dat het veelal kleine tijdsoverschrijdingen zijn en de pakkans met vier boa's heel groot is. Het CDA pleit niet voor het niet naleven van de regels, maar wil wel heel graag weten wat de ervaringen zijn van de bezoekers aan Bussum. Mensen worden boos omdat zij vinden dat hen onrecht is aangedaan."

Uit de krant