Bussumse sport van het weekend

Gehavend BFC komt tekort

Goed voetbal, maar weer geen punten afgelopen weekend voor het zo geplaagde BFC. De Bussumers speelden met een gehavende ploeg sterk tegen Brederodes, maar verloor wel weer: 1-0.

BFC kwam, ondanks de vele reservespelers, goed voor de dag. Vooral voor rust kon BFC met goed voetbal voorkomen dat de nummer twee van het klassement voor gevaar kon zorgen. Als Brederodes al kansen kreeg, kon de achterhoede van BFC reddend optreden. BFC kon zelf met een paar snelle counters voor het meeste gevaar zorgen. Toch kwam Brederodes op slag van rust op voorsprong: een foutje van BFC zorgde ervoor dat de ploeg kon scoren. Na de rust opende een getergd BFC de jacht op een tegentreffer. De Bussumers werden steeds beter en kregen meer kansen. De grootste kans was voor Mike Ruitenbeek. De BFC'er schoot de bal voor leeg doel op de paal. Daarna ontbrak het BFC ook een paar keer aan geluk. Brederodes kon standhouden.

Valse start DOC

De korfballers van DOC hebben geen punten overgehouden aan het eerste veldduel. De Bussumers verloren afgelopen weekend met 9-14 van WWSV. WWSV bleek al snel een stukje sterker dan DOC. Door het goede spel van de tegenstander konden de Bussumers amper het spel maken. Vooral aanvallend kon DOC beter. Het duurde lang voordat de ploeg echt op gang kwam. Toch bleef de schade voor rust met 5-5 beperkt.

Na de rust bleven de teams lang aan elkaar gewaagd. WWSV kon, mede door wat feller te spelen, een gaatje slaan. Dat gat werd te groot voor DOC om nog terug te kunnen komen.

Klassebehoud zaalvoetballers

Met een knappe zege op Achitectenbureau Nieuweboer (4-1) hebben de zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling klassebehoud zeker weten te stellen.

De Bussumers konden voor rust al afstand nemen van de tegenstander. Na rust moest er harder geknokt worden, maar werd bleef de voorsprong voor de Bussumers staan. De Bussumse doelpunten kwamen van Rowell van der Meer (2x) en Leroy Oehlers (2x).

Squashers gepromoveerd

De squashers van Squash & Wellness acteren komend jaar op het hoogste niveau van Nederland. De Bussumers promoveerden een week geleden. De Bussumers waren afgelopen jaar verreweg de beste ploeg van het klassement. Van alle duels werd er slechts 4 keer verloren, de rest werd gewonnen door de ploeg van Johan Been, Frank van Riet, Remco de Bruijn, Koos van Empel, Eddy Sigrist, Roland Monsma en Marcel van den Berg. Het kampioenschap en de promotie werd afgelopen weekend goed gevierd door de Bussumse ploeg. Onder het genot van een glaasje champagne werd geproost op de goede resultaten van afgelopen jaar.