Afbeelding

SDO-spelers zetten hoofdcoach aan de kant

Sport

BUSSUM - De voetballers van SDO zetten geen stap meer op het veld zolang hoofdcoach Ronald Heerschop aan het roer staat. Dat hebben de spelers afgelopen week te kennen gegeven aan het bestuur van de club. De honneurs van Heerschop worden, tot nader order, waargenomen door Roberto Tessaro.

De spelers hebben problemen met de hoofdcoach. Volgens het bestuur komt het vooral doordat spelers en hoofdcoach anders denken over het voetbal. "De jongens voetballen al jaren samen en hebben vooral de afgelopen jaren een heel ander soort coach gehad. Nu staat er een andere coach voor de groep, wat strenger. Dat zorgt soms voor problemen tussen twee heel andere werelden. De vonk ontbreekt een beetje", zegt SDO-bestuurder Ron Peffer. Opvallend genoeg heeft SDO het contract met Heerschop net met een jaar verlengd.

Komende week gesprekken
Over hoe het nu verder moet, moet de komende weken meer bekend worden. Volgens Peffer bestaat er 'geen grote kans' dat Heerschop het elftal weer onder z'n hoede neemt. "Maar er kan van alles gebeuren. We gaan eerst gewoon heel goed praten met z'n allen", zegt Peffer. "Ronald heeft het afgelopen jaar, maar ook al veel eerder, heel veel betekend voor SDO. Hem zomaar op straat zetten gaat veel te ver."

Uit de krant