Afbeelding

Loopbrug station Bussum-Zuid wordt komend weekend geplaatst

Algemeen

BUSSUM - De loopbrug over het spoor van station Bussum-Zuid wordt zaterdag op zijn plek gehesen. Dat laat spoorbeheerder ProRail weten.

De meterslange hardhouten brug wordt door een kraan over het spoor gelegd. Het plaatsen van de brug duurt zaterdag enkele uren. Als alles volgens plan verloopt starten de werkzaamheden om elf uur 's ochtends. Rond twee uur moet het plaatsen van de brug worden afgerond. Er wordt het hele weekend verder gewerkt. 

Grote stap voor bouw traverse
Met het plaatsen van de loopbrug wordt er een grote stap gezet met de bouw van de zogenoemde 'traverse' over het spoor. Met de bouw wordt het station een stuk moderner. Er worden andere trappen gemaakt en er worden liften gebouwd om reizigers van het ene naar het andere perron te helpen. Het werk begon afgelopen november en duurt nu nog enkele maanden.

Geen verkeer
Vanwege de werkzaamheden rijden er het hele weekend geen treinen tussen Naarden-Bussum en Hilversum. De NS zorgt voor stopbussen. Dat levert een extra reistijd van een kwartier tot een half uur op. 

Plaats voor toeschouwers
Belangstellenden kunnen het plaatsen van de brug zaterdag volgen. Op de parkeerplaats naast het station kan gekeken worden naar het spektakel. ProRail zorgt voor een kop koffie en erwtensoep. 

Uit de krant