SDO neemt revanche

BUSSUM - Met goed spel en een punt als resultaat hebben de voetballers van SDO afgelopen weekend revanche genomen op Alphense Boys na de forse nederlaag aan de start van het voetbaljaar. De sterk voetballende Bussumse eersteklasser stapte na anderhalf uur met 1-1 van het veld.

SDO startte sterk tegen de Alphense concurrent. De Bussumers konden al snel op voorsprong komen door een prachtgoal. Veirano Slager kon een tegenstander passeren en gaf een knappe voorzet. De opkomende Maikel van Latum kon de bal vervolgens hard achter de doelman van de tegenstander koppen. Na de goal volgden meer kansen voor de Bussumers. Een lange bal van Berry van 't Land op Rick van der Velden werd doorgekopt naar Dennis de Loos. De Bussumer vergat echter te scoren.

Meer onder druk
Na de goede eerste fase kwam SDO meer onder druk te staan en werd Alphense Boys beter. Dat leverde meer kansen op voor de Bussumers zelf. Met een counter kon de ploeg meer voor de goal van de tegenstander komen. Maar ook Alphense Boys kreeg kansen; voor rust volgde zelfs een tegentreffer. Na een aantal plaagstootjes kon Alphense Boys, met wat geluk, scoren.

Veel kansen
Na rust kon SDO de druk wat wegnemen en was het meer aan de bal. Weer volgden enkele kansen. Een daarvan werd door Veirano Slager van negen meter hoog over het doel geschoten na goed terugleggen van Dennis de Loos. Maikel van Latum kreeg ook nog twee goede kansen, maar de doelman van de tegenstander kon redden. Vervolgens zorgde ook De Loos zelf nog met twee goede kansen voor gevaar, maar ook dat leverde geen goal op. SDO moest het doen met een punt, maar kon daar toch een tevreden gevoel aan overhouden.

Stand
SDO staat na afgelopen weekend nog steeds op een tweede plaats van het klassement. De achterstand op de koploper bedraagt na afgelopen weekend 5 punten. SDO treft komend weekend SO Soest, dat momenteel elfde staat. Het treffen met koploper De Meern staat over een maand gepland voor de Bussumse voetballers.