Afbeelding

Meer supermarkten gaan open op zondag

Algemeen

BUSSUM - Er gaan snel meer Bussumse supermarkten en andere zaken open op zondag. Dat laat de Bussumse Ondernemers Vereniging (BOV) weten. Bussumse ondernemers mogen vanaf nu elke zondag open, maar tot nog toe deden nog lang niet alle supermarkten mee aan de proef.

"De afgelopen twee zondagen waren er nog maar een paar supermarkten open, maar dat worden er snel meer. Dat hebben enkele supermarkten al laten weten", zegt Brigitta Boonacker van de BOV. "De meeste weten pas kort dat ze vanaf nu zondags de deuren mogen openen. Het was voor de meesten dan ook erg snel handelen om twee weken terug al open te gaan. Voor andere supermarkten duurt het gewoon wat langer, maar het komt goed. Het zal de komende weken alleen maar meer worden."

Tevreden
De BOV reageert tevreden over de koopzondagen tot nu toe. "Er wordt leuk gereageerd en we merken daarnaast dat het zeker klanten trekt."

Klachten
Toch waren er na de eerste zondag wel klachten. Dat kwam door een supermarkt waar, tegen de regels in, op zondag een grote vrachtwagen voor de deur stond om de zaak te bevoorraden. "We hebben de klachten gehoord. Het gaat slechts om één vrachtwagen en één supermarkt. De ondernemers moeten er ook nog aan wennen. We hebben contact gehad en het probleem wordt aangepakt."

Lees morgen meer in het BussumsNieuws.

Uit de krant