Afbeelding

Zandzee heeft goed jaar achter de rug

Algemeen

BUSSUM - Sportcentrum de Zandzee heeft een goed jaar achter de rug, ondanks de landelijke trend van dalend zwembadbezoek. Mogelijk komt er een filiaal van de bibliotheek, zo opperde toezichthouder Frank Elion, die ook voorzitter is van het bestuur van de bibliotheek Naarden-Bussum. 

Ouders zitten in de Zandzee namelijk volgens hem vaak een uur te wachten tijdens de zwemles van hun kinderen. In 2013 kwamen er in totaal 385.000 bezoeken, in 2014 wordt dat 365.000 oftewel 20.000 kaartjes minder, wat beter is dan het landelijk gemiddelde. De Zandzee gaat ook bekijken of samenwerking met zwembad de Lunet in Naarden mogelijk is. 

De prijs van een los zwemkaartje steeg exact met de gemiddelde prijsstijging in Nederland, van 4,80 euro naar 4,95 euro. De zwemlessen van de scholen blijven gehandhaafd als vanouds. Bij de verhuur van de sportzalen bleek de tafeltennisvereniging Good Luck in de problemen gekomen vanwege de verhoging van het uurtarief van ongeveer 10 euro naar 26 euro. Er is nog geen oplossing voor de kleine vereniging. De Zandzee beheert ook 4 gymzalen in Bussum en het aantal verhuurde uren daalde daar licht van 3250 naar 3080. Alleen in de Bremstraat steeg het aantal verhuurde uren. De Zandzee zal volgens toezichthouder Elion verdere nieuwe activiteiten ondernemen. 

Uit de krant