Geen problemen voor SDO

BUSSUM - Een knappe tweede plaats en deelname aan de play-offs al op zak. De voetballers van SDO hebben een goede eerste helft van het voetbaljaar achter de rug. Afgelopen weekend werd er afgesloten met een probleemloze, maar knappe zege op Elinkwijk. De Bussumse eersteklasser was met 4-1 te sterk.

Dat SDO geen problemen kende met de Utrechtse tegenstander bleek al snel. De Bussumers startten voortvarend en konden meteen na de aftrap een doelpunt maken. SDO-aanvaller Rick van der Velden werd weggestuurd door Veirano Slager en schoot de bal koel tegen de touwen. Enkele momenten later volgde meteen al de tweede Bussumse goal. Van der Velden schoot van afstand en zag dat de doelman van de tegenstander de bal verkeerd beoordeelde. De bal verdween over een graspolletje over de vallende doelman, waarmee de 2-0 op het scorebord stond voor SDO. Na de tweede goal leunde SDO wat achterover en mocht het zeer slecht spelende Elinkwijk kansen creëren. Dat leverde de Utrechters een tegentreffer op. Na de treffer rechtte SDO de rug en speelde het een stuk beter. Al snel volgden weer kansen. Het meeste gevaar kwam van Veirano Slager. De SDO-aanvaller kon na een hoekschop van Djoey Dorresteijn met een kopbal de marge weer op twee goals zetten.

Na rust startte SDO weer wat zwakker en konden de Utrechters voor gevaar zorgen. SDO-doelman Rolf Hazelaar moest een paar keer redden. Het gevaar bleek echter van korte duur. SDO was het grootste gedeelte van de tweede helft de sterkste en kreeg heel veel kansen. Eerst kreeg de van een blessure herstelde Desley Groenewegen een goede kans alleen voor de keeper, maar de Bussumer vergat de keeper te passeren. Halverwege de tweede helft kon Maikel van Latum wel scoren voor SDO. De Bussumer passeerde de keeper met een bekeken lob. Het bleek de laatste goal voor SDO, hoewel de Bussumers nog vele goede kansen kregen. De scherpte ontbrak echter.