Afbeelding

Bussumse ondernemers vrezen verkeersplan

Algemeen

BUSSUM - Bussumse ondernemers vrezen voor grote verkeersdrukte als de gemeente een zogenoemd 'verkeerscirculatieplan' gaat doorvoeren voor het centrum. Er wordt gevreesd voor een verkeerschaos. Dat zegt de BOV namens de ondernemers. 

De gemeente werkt aan een verkeersplan en dat zou volgend voorjaar doorgevoerd moeten worden. Met het plan wordt bepaald hoe het verkeer door Bussum gaat. Beter gezegd: met het plan wordt bepaald welke straten bereden mogen worden door auto's en vooral ook welke straten eenrichtingsverkeer worden. "Geen onnodig eenrichtingsverkeer en omrijden", roept de BOV op.

Er wordt door de gemeente gedacht om één centrale verkeersroute te maken door het Bussumse centrum, een soort verkeersring. De Bussumse ondernemers menen dat het verkeer met dat plan vast gaat lopen. "Een ringweg door het centrum stroomt niet door omdat zijwegen, voetgangers en fietsers de doorgaande weg steeds moeten kruisen. Het afsluiten van wegen of gedeeltelijk afsluiten door middel van eenrichtingsverkeer betekent dat het verkeer moet worden omgeleid en dat er elders verstoppingen komen", stelt de BOV.

De BOV meent dat het nu beter gaat. De gemeente zou er volgens hen goed aan doen alleen bestaande knelpunten aan te pakken.

Uit de krant