Afbeelding

GL: rekken rond Naarden-Bussum vol met 'weesfietsen'

Algemeen

NAARDEN/BUSSUM - Een derde van de fietsenrekken op station Naarden-Bussum staat vol met fietsen die niet meer door de eigenaar worden opgehaald. Dat heeft GroenLinks Naarden-Bussum onderzocht. De leden hebben het weesfietsenprobleem aangekaart en hopen dat het snel wordt opgelost omdat er een chaos ontstaat.

GroenLinks kreeg afgelopen voorjaar al veel klachten over de chaos in de overdekte fietsenstalling aan de oostkant van het station. Er werd geklaagd dat de rekken overvol waren en dat gangpaden werden versperd door vergeten fietsen. Dat had eveneens tot gevolg dat er nauwelijks nog plaats was om een fiets neer te zetten.

Vanwege de vele klachten besloot GroenLinks het probleem zelf eens te onderzoeken. Anderhalve maand geleden zetten leden vlak onder het spatbord van elke geparkeerde fiets een krijtstreepje. Eerder deze maand werd er gekeken welke fietsen er nog op exact dezelfde plek stonden. Toen bleek dat aan de oostkant meer dan 30 procent van de geparkeerde fietsen nog op dezelfde plek stond. Aan de andere kant bleek dat zo'n 18 procent van de plekken niet beschikbaar was omdat er weesfietsen stonden. Daarmee scoort Naarden-Bussum hoger dan veel andere stations: normaal wordt 15 procent van de plekken bezet door weesfietsen.

GroenLinks heeft verkeerswethouder Nen van Ramshorst van Bussum benaderd om het probleem aan te pakken. De wethouder heeft laten weten te gaan praten met de NS, de beheerder van de rekken.

Uit de krant