Bussumse sport van het weekend

Geen punten voor voetballers SDO

Een week na het feest voor het halen van de play-offs hebben de voetballers van SDO verloren. De goedpresterende Bussumers verloren met 2-0 van het eveneens sterk geklasseerde Purmersteijn. SDO startte zwak, de tegenstander was daarentegen goed. Voor rust bleven echt goede kansen voor de Purmerendse tegenstander achterwege, maar aan de bal werden veel meer duels gewonnen. Voor rust bleven doelpunten op het zeer slechte veld achterwege. Na rust was het spelbeeld hetzelfde, maar nu konden de Purmerenders wel scoren. Na een paar goede kansen kon Purmersteijn snel achter elkaar twee doelpunten maken. Na de twee goals leek SDO wakker te worden en kwamen er meerdere kansen, maar doelpunten bleven achterwege.

Knappe zege voetbalsters

Een sterke tweede helft heeft de vrouwen van SDO een knappe zege opgeleverd. De Bussumse ploeg was met 3-1 te sterk voor ex-hoofdklasser Berghuizen. SDO begon sterk en zette al snel veel druk. Voor rust kwam SDO op voorsprong door een doelpunt van Demi Hemelaar, maar de tegenstander kon nog voor rust terugkomen. Na de rust zette SDO nog meer druk en kon het nog twee doelpunten maken. Voor SDO scoorden Carolien van Willigenburg en Christianne Bijman. Daarmee was het duel gespeeld.

Valse start korfballers

Een valse start voor de korfballers van DOC afgelopen weekend. De Bussumers verloren het eerste zaalduel: ESDO was met 8-12 te sterk. DOC startte goed en kon met enkele aanvallen al snel voor gevaar zorgen. Daarnaast stond ook de achterhoede goed. ESDO deed echter geen moment onder voor de Bussumers. Terwijl DOC halverwege het duel echter stopte met het maken van doelpunten, deed de tegenstander dat niet. Daardoor stond er na de eerste helft een tussenstand van 4-7 op het scorebord. Na de rust scoorde ESDO meteen weer. DOC bleef echter hoop houden en speelde sterk mee. Het probleem was echter dat veel kansen onbenut bleven. ESDO deed dat beter en kon de voorsprong vasthouden.

Handballers BHC komen tekort

Een week na de eerste zege hebben de handballers van BHC weer verloren. De Bussumers kwamen afgelopen weekend net tekort tegen HMS/Achilles: 21-24. BHC staat na afgelopen weekend op plek 5, exact halverwege het klassement. Komend weekend wacht Zaanstreek, dat een plekje hoger staat.

Nederlaag handbalsters

Net een puntje tekort voor de handbalsters van BHC. De Bussumse vrouwen verloren afgelopen weekend nog maar net van NEA: 6-7. De Bussumse vrouwen hebben na afgelopen weekend een keer gewonnen, een keer verloren en een keer de punten gedeeld. Met een totaal van 3 punten staat BHC momenteel op plek 4 van het klassement.

Zaalvoetballers verslaan koploper

Een knappe zege van de zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling afgelopen weekend. De Bussumse topklasser was met 2-4 te sterk voor koploper Genclik United. Met goed spel konden de Bussumers voor rust al toeslaan. Met een 0-3 ruststand door doelpunten van Bilal Ozturk, Jesse Stroomberg en Leroy Oehlers leek het duel gespeeld. Na de rust kon de koploper nog terugkomen tot 2-3, maar de Bussumers konden de zege met een extra doelpunt van Rowell van der Meer toch nog zekerstellen.