Afbeelding

Michelin beloont restaurant Faulk

Bedrijven

BUSSUM - Topkok Menno van der Valk van restaurant Faulk aan de Herenstraat gilde het uit van blijdschap toen hij hoorde dat hij sinds deze week de vermelding Bib Gourmand heeft. Twee weken geleden werd hij voor het eerst vader en nu dus deze eervolle vermelding van Michelin: alles lijkt mee te zitten voor de hardwerkende Menno.

Had je het verwacht?
"Ik had er wel op gehoopt, maar nooit gedacht dat we binnen zo'n korte tijd in aanmerking zouden komen voor de Bib Gourmand. De zaak is pas twee jaar open en je ziet dat veel restaurants pas na een jaar of acht op de lijst komen. Ik zie het echt als een ster voor de bistro's. Ik ben nu de enige in het Gooi met deze vermelding. In heel Nederland zijn er 115 zaken die op de lijst staan en wij zitten daar nu gewoon bij. Michelin let hierbij nauwlettend op prijs-kwaliteitverhouding en nuttigt hiervoor menu's die onder de 35 euro worden aangeboden en met lokale producten worden bereid."

Wat verandert dit voor jullie?
"Het onderstreept wat wij hier proberen te doen. We hebben een hoogwaardige keuken met niet-alledaagse producten voor een prima prijs. Ik hoop dat er hierdoor nog meer mensen komen eten bij Faulk, wellicht ook mensen uit het buitenland. Hij vervolgt: "Wat er ook gebeurt, we zitten niet stil. Er zit nog heel veel rek en groei in ons team. De komende tijd gaan we weer opleidingen volgen om onze kennis up-to-date te houden. Daarnaast blijven we zoeken naar nieuwe lokale producten om te gebruiken in onze gerechten."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant