Afbeelding

Buurt vraagt om maatregelen spoor

Algemeen

BUSSUM - Bewoners van de buurt rond de Generaal de la Reijlaan hebben nog steeds grote zorgen over de spoorwegovergang aan de straat. De bewoners vragen de gemeente Bussum deze week met klem om snel met maatregelen te komen om het gevaar van de spoorwegovergang te beperken.

De problemen met de spoorwegovergang spelen al veel langer. Doordat het spoor vaak afgesloten wordt, loopt het verkeer vaak vast. Als de spoorbomen daarna weer opengaan moeten vrachtwagens, auto's, fietsers en voetgangers allemaal snel oversteken. Dat zorgt voor veel gevaar. Nog geen maand geleden werd een meisje (6) aangereden door een vrachtwagen en raakte daardoor gewond aan haar voet. Voor de buurt reden om nog een keer aan de bel te trekken. "Er gebeuren wel vaker ongelukken en het gaat ook vaak maar net goed. Er moet nu echt eens wat gaan gebeuren", stelt bewoner Ludo Mees namens de buurt. "De gemeente Bussum hoopt de problemen op te kunnen lossen door het spoor te ondertunnelen. Een goed plan, maar het kan nog wel jaren duren voordat dat überhaupt doorgevoerd gaat worden. Er zouden tussendoor maatregelen genomen moeten worden om de problemen voor de komende jaren op te kunnen lossen. We denken zelf aan voorrangsmaatregelen, waardoor auto's heel even moeten wachten en het langzame verkeer eerst over kan steken. We hebben nog meer van dat soort voorstellen."

Wethouder Nen van Ramshorst laat weten de zorgen van de buurt te delen en snel om tafel te gaan. "We erkennen het probleem en volgen de zaak. Er wordt een plan gemaakt om de komende jaren het spoor te versmallen en de overgangen te verbeteren. Dat moet een deel van het probleem wegnemen. Deze plannen worden nu door ProRail verder vormgegeven."

Uit de krant