SDO trekt aan langste end

BUSSUM - Vooral na de rust was het lang erg spannend en kon het twee kanten op, maar SDO heeft afgelopen weekend knap gewonnen van promovendus SO Soest. De Bussumse eersteklasser maakte na rust een achterstand goed en won met 3-4.

SDO en SO Soest kwamen voor rust amper tot grote daden. De Bussumers waren het best aan de bal, maar kwamen wel op een achterstand te staan. Al snel na de aftrap kon SO Soest de score openen. SDO probeerde meteen na de tegenvaller wat terug te doen en kreeg enkele grote kansjes. Steeds bleek de keeper van SO Soest te redden, waardoor de verrassende voorsprong voor de promovendus lang op het scorebord bleef staan. Na de eerste helft werd het elftal van SDO nogmaals op scherp gezet door coach Ronald Heerschop. De opdracht was om vooral vanaf de flanken voor meer gevaar te zorgen en dat leverde ook meteen resultaat op. Al snel na de rust kon SDO de achterstand goedmaken en op voorsprong komen. Eerst verwerkte SO Soest-doelman Diango Alvarez een corner van Dennis de Loos verkeer, waarna Maikel van Latum de eerste tegentreffer kon maken. Daarna kon De Loos zelf de tweede treffer maken na een knappe solo langs de SO Soest-achterhoede.

SDO bleek op dreef en na een uur voetballen leek de ploeg de zege ook echt zeker te stellen toen Maikel van Latum na een voorzet van Veirano Slager, de beste man van het veld, tot doelpunt kon promoveren. Toch kwam ook SO Soest weer terug. Met een strafschop en een goede goal werd het toch weer 3-3, waardoor ook SO Soest weer kansen kreeg op de volle zege. Dat leverde een nog spannendere slotfase op. Op het allerlaatste moment kon Zeno Peereboom na een voorzet van Slager alsnog de zege voor SDO zeker stellen.

Afgetekende zege voetbalsters
Goede voetbal heeft de voetbalsters van SDO afgelopen weekend een knappe zege opgeleverd tegen ex-hoofdklasser 't Goy. De Bussumse vrouwen waren met 2-5 te sterk.

Vooral het eerste half uur waren de Bussumse vrouwen heer en meester. SDO startte scherp en won elk duel. Voor rust werd er al een goede voorsprong op het scorebord gezet. Na rust maakte SDO meer fouten, maar bleef de voorsprong staan.