Afbeelding

Rel Hart voor Bussum rond Krabbendam: opgestapt of weggestuurd?

Politiek

BUSSUM - Het vertrek van John Krabbendam zorgt voor weer een relletje rond Hart voor Bussum. Krabbendam maakte afgelopen week bekend zelf verder te gaan. Maar: stapte de Bussumer nou op of stuurde Hart voor Bussum hem weg? De vraag zorgt nogal voor wat hoofdbrekens.

Krabbendam meldde vlak voor het weekend op te stappen en als éénmansfractie verder te gaan. Een belletje naar de Bussumer leerde dat 'er onvoldoende grond bestaat voor een vruchtbare samenwerking tussen Krabbendam en de rest van de raadsleden van Hart voor Bussum'. Het kersverse bestuur van Hart voor Bussum vertelde hetzelfde verhaal, maar komt daar een dag later toch op terug en zegt Krabbendam te hebben weggestuurd. De reden: een vertrouwensbreuk. Volgens Hart voor Bussum zou het hele bestuur achter het wegsturen van Krabbendam staan.

Wat moeten we voor waar aannemen en wat gebeurde er nou echt? Daarover wordt door alle betrokkenen over gezwegen. Hart voor Bussum stelt met Krabbendam te hebben afgesproken geen woord te reppen over de redenen voor het vertrek of wegsturen van Krabbendam.

Munneke Smeets
Het geharrewar rond Krabbendam en Hart voor Bussum doet sterk denken het vertrek van Marieke Munneke Smeets van D66 naar Hart voor Bussum, afgelopen voorjaar. De Bussumse (toen nog D66) maakte toen bekend op te stappen en over te stappen naar Hart voor Bussum. D66 meldde echter al snel Munneke Smeets te hebben weggestuurd vanwege een vertrouwensbreuk.  

Relletje
Wat er ook gebeurde rond Krabbendam, het opstappen of wegsturen van de Bussumer zorgt voor wéér een relletje rond Hart voor Bussum. Vlak voor de stembusgang stapte voorman Ton Fokker al plots op. Later was er gedoe over een speech van vertrekkend raadsnestor Jan Zegering Hadders, kwam er ophef over het vormen van een bestuursakkoord en was er veel bezwaar tegen een voordracht van één van de leden van Hart voor Bussum als voorzitter van een raadscommissie.

Uit de krant