Afbeelding

John Krabbendam (HvB) stapt op en gaat zelf verder

Algemeen

BUSSUM - John Krabbendam, een van de raadsleden van Hart voor Bussum, gaat als eenmansfractie verder. Dat maken Hart voor Bussum en John Krabbendam vandaag bekend. 

Hart voor Bussum en Krabbendam laten weten te hebben geconcludeerd dat er onvoldoende grond bestaat voor een vruchtbare samenwerking tussen Krabbendam en de rest van de raadsleden van Hart voor Bussum. "De neuzen moeten dezelfde kant op staan en daar ontbrak het de laatste maanden aan. Dan moet je de knoop doorhakken en ermee stoppen", laat Krabbendam weten. Hoe Krabbendam verder gaat, moet de komende week helder worden.

Hart voor Bussum laat weten het vertrek van Krabbendam te betreuren. "Heel erg jammer, maar wel de beste keus", zegt Dick Bos namens het bestuur van Hart voor Bussum. 

Relletje
Met het vertrek van Krabbendam volgt weer een relletje rond Hart voor Bussum. Vlak voor de gang naar de stembus, afgelopen maart, maakte voorman Ton Fokker al bekend te stoppen. Fokker en Krabbendam waren vier jaar geleden samen nog de aanjagers van BussumsBloei. Hart voor Bussum haalde afgelopen maart 5 zetels, maar heeft er nu dus nog 4 over. Deze zetels worden gevuld door Rob Riksen, Barbro van der Ham, René Sweijen en Marieke Munneke Smeets.

Uit de krant