Afbeelding

Veel aandacht voor zoektocht naar orgaandonor voor Bussumer

Algemeen

BUSSUM - De zoektocht naar een orgaandonor voor Bussumer Ronald de Weert heeft al meerdere belangstellenden opgeleverd. Dat laat dochter Ginger weten. Ze deed afgelopen week een oproep om aandacht te vragen voor de zoektocht van haar vader.

Het leven van de bekende Bussumse schoenmaker staat al meer dan een week op z'n kop. Ronald de Weert vertelde een week geleden tegenover deze krant dat zijn leven de laatste jaren veel veranderde. Terwijl hij enkele jaren geleden nog een druk baasje was en van alles deed, van hard werken tot lekker bewegen, heeft De Weert nu na een paar traptreden al het gevoel een marathon te hebben gelopen. De reden: zijn nier werkt nog maar voor een kwart. Een donororgaan zou hem kunnen helpen, maar dé donor moet nog opstaan.

Lopend vuurtje
Het verhaal over de Bussumer gaat ondertussen als een lopend vuurtje en wordt massaal gelezen en gedeeld. "Er hebben zelfs al enkele mensen gereageerd", vertelt Ginger. "We hebben een handjevol mensen verwezen naar het donorbureau. We hebben goede hoop dat het goed komt."

Lees verder in het BussumsNieuws

Uit de krant