Afbeelding

HCAW komt wederom tekort en pakt geen punten

Algemeen

BUSSUM - Het spel was met vlagen voldoende, maar toch hebben de honkballers van HCAW afgelopen weekend geen punten kunnen pakken. De Bussumers werden steeds verslagen door het beter presterende Corendon Kinheim. Donderdag kwamen de Bussumers met 4-5 net tekort, zaterdag (2-6) en zondag (1-6) waren de marges voor de Haarlemmers wat groter.

Vooral donderdag bleef het tot het laatste moment erg spannend. HCAW speelde sterk, maar zag de tegenstander na de derde slagbeurt op voorsprong staan: 2-0. HCAW toonde echter veerkracht en kon de achterstand meteen weer repareren. Eerst kon Kevin Weijgertse Jasper Keijzer over de thuisplaats slaan, daarna kon Weijgertse zelf op een honkslag van Jorin van Amstel ook het tweede punt scoren. Deze tussenstand bleef tot de negende slagbeurt op het scorebord staan, waardoor het duel verlengd moest worden om een zege aan een van de twee ploegen toe te kennen. Na de volgende slagbeurt bleken de Haarlemmers een net wat langere adem te hebben dan HCAW. De Bussumers scoorden twee keer, maar zagen de tegenstander nog één punt meer maken waardoor het duel verloren werd.

Zaterdag kon HCAW door een punt van Van Amstel wel op voorsprong komen, maar daarna was het ook meteen gedaan met de pret. De Haarlemmers pakten verdeeld over het hele duel zes punten, waardoor HCAW al snel met lege handen achter bleef. Zondag verloor HCAW wederom. De Bussumers hadden lang kansen, omdat werper Maickel Rietel lang geen enkele honkslag toestond. Daarna was het wel een paar keer raak en wonnen de Haarlemmers wederom.

Uit de krant