Archieffoto: Alfred Cop Fotografie.
Archieffoto: Alfred Cop Fotografie.

HCAW deelt punten met Mampaey The Hawks

Algemeen

BUSSUM - Met een paar spannende duels heeft HCAW afgelopen week 3 punten weten te pakken tegen Mampaey The Hawks. De Bussumers deelden donderdag met 2-2 de punten, zaterdag werd er met 2-3 gewonnen, zondag verloren de Bussumers met 4-5.

Donderdagavond was het voornaamste probleem dat The Hawks-werper Danny Forte zeven Bussumse slagbeurten met één honkslag had toegestaan. Dat had tot gevolg dat HCAW amper kon scoren. Met 2-2 werd er toch een punt gepakt door de Bussumse honkballers.
Zaterdag was het duel eveneens erg spannend. HCAW kwam wederom op achterstand, maar boog de achterstand met 3 punten na de achtste slagbeurt knap om. Het bleek de genadeklap voor de Dordrechtse tegenstander. The Hawks kon nog wat terugdoen, maar de voorsprong van HCAW was voldoende om vast te houden en de zege te pakken.

Waar HCAW zaterdag een achterstand kon goedmaken, lukte Mampaey The Hawks dat zondag. HCAW kwam al snel op een 2-0 voorsprong, maar vergat de marge vervolgens verder te vergroten. Dat zorgde ervoor dat de tegenstander kon terugkomen. Na 5 slagbeurten voor de twee ploegen stond er zelfs een 2-3 voorsprong voor Mampaey The Hawks op het scorebord. Even later kwam er toch nog een 3-3 van HCAW, waardoor het duel verlengd werd. Mampaey The Hawks scoorde één keer meer dan HCAW, waardoor het 4-5 werd.

Komende week treft HCAW tot 3 keer toe het Haarlemse Corendon Kinheim. Donderdag gaat HCAW eerst naar Haarlem. Zowel zaterdag en zondag komen de sterke Haarlemmers naar Bussum voor de laatste twee duels.

Uit de krant