Afbeelding

Hart voor Bussum en GOP protesteren tegen proces rond behandelen collegeprogramma

Algemeen

BUSSUM - Met het plaatsnemen op de publieke tribune van de raadzaal hebben de leden van Hart voor Bussum en de GOP donderdag geprotesteerd tegen de gang van zaken rond het doorvoeren van het collegeprogramma van Bussum.

Het collegeprogramma stond op de agenda om behandeld te worden. Er zou over het akkoord gedebatteerd worden. Volgens Hart voor Bussum en de GOP werd de agenda van de raad op het laatste moment aangepast en werd het debat geschrapt voor het 'ter kennisgeving aannemen' van het stuk.

Hart voor Bussum en GOP voelden zich monddood gemaakt en noemden het 'een poppenkast waar je aan mee moet doen'. Volgens de raadsleden heeft het bestuursakkoord nu geen status.

Verbaasd
Andere raadsleden reageerden verbaasd op de stap van Hart voor Bussum en de GOP om te protesteren. VVD-voorman Alexander Luijten nam het woord en noemde het voorval respectloos. Ook CDA'er Lodewijk Zweers vond het protest erg jammer. "We hadden de avond ervoor zo'n goed debat en er werd goed met elkaar om gegaan. Nu was het weer raak. Het valt goed voor te stellen dat Hart voor Bussum en GOP overvallen waren door het aanpassen van de agenda, maar dat kun je ook aan de kaak stellen door er met elkaar over te praten. Met zo'n protest geef je een verkeerd signaal af", aldus de CDA'er.

Omgang
De laatste weken gaan de raadsleden wel vaker slecht met elkaar om. De burgemeester sprak de raadsleden daar onlangs al eens op aan na het zoveelste voorval en betoogde dat het beter moest.

Uit de krant