Afbeelding

Veel vertrouwen voor breed gedragen akkoord VVD, D66, PvdA en GL

Algemeen

BUSSUM - Er moet nog wel worden onderhandeld en doorberekend, maar de formateurs hebben alle vertrouwen dat de VVD, D66, PvdA en GL met een goed programma kunnen komen. Het programma is grotendeels klaar. Dat hebben de formateurs, Paul Barneveld (VVD) en Elbert Roest (D66), vandaag bekendgemaakt. Daarmee heeft Bussum zo goed als zeker een college van B&W.

De VVD, D66, PvdA en GL hebben als doel met veel vertrouwen door te kunnen borduren op de voorgaande jaren, maar ook om zaken te kunnen veranderen. "We moeten hard doorwerken om straks zo goed als het kan te fuseren. We moeten ervoor zorgen dat het bestuur van Bussum de kracht heeft om dat goed op poten te zetten en de komende jaren een voortrekkersrol kan nemen", verklaarden de formateurs. Ook hoopt men op enkele andere punten stappen te maken, maar deze punten worden pas later bekendgemaakt. 

College van B&W
Het college van B&W zal de komende anderhalf jaar amper veranderen. Als alles volgens plan verloopt nemen Adriana van den Berg (VVD), Gerard Boekhoff (PvdA) en Nen van Ramshorst (GL) weer plaats op het pluche. Namens D66 wordt Lia de Ridder, nu nog wethouder van Blaricum, naar voren geschoven als wethouder. "Daarmee hebben we een ervaren kracht gevonden om het wethoudersteam te komen versterken", zeggen de formateurs.

Collegeprogramma
De komende weken wordt er verder gesleuteld aan het collegeprogramma. De VVD, D66, PvdA en GL hebben als doel een breed gedragen programma te presenteren. Het CDA mag, als het geraamte van het programma vaststaat, ook nog punten aandragen. Het CDA zou zelfs eventueel nog toegevoegd kunnen worden aan de groep van 4 partners.

VVD, D66, PvdA en GL willen het programma al over enkele weken presenteren. Men heeft het streven om halverwege volgende maand de wethouders te benoemen. 

Uit de krant