Burgemeester Heijman is blij met het initiatief.
Burgemeester Heijman is blij met het initiatief.

Start verkoop zonnepanelen

Algemeen

BUSSUM - Watt Nu is gestart met een actie voor de verkoop van zonnepanelen die op het dak van het gemeentehuis worden geplaatst. De initiatiefnemers hopen dat in 2018 20% van de elektrische energie in Bussum duurzaam opgewekt is. Hiervoor worden de komende tijd meerdere projecten uitgerold.

Burgemeester Heijman roemde de initiatiefnemers om hun doorzettingsvermogen. Het heeft ongeveer drie jaar geduurd voordat het project concreet werd. Op het dak is plaats voor 50 panelen. Die moeten 400 euro per stuk kosten. Watt Nu (een energiecoöperatie door en voor Bussumer) start vanaf nu met een wervingscampagne om Bussumers enthousiast te krijgen voor deze vorm van duurzame energie. Bussumers investeren 100, 200 of 400 euro en ontvangen 2 procent rente per jaar. Het gemeentehuis ontvangt groene stroom. Na 5 jaar ontvangen de investeerders hun investering plus rente terug. 

Als de werving voorspoedig verloopt, is de verwachting dat de panelen medio juni op het dak van het gemeentehuis staan. Als de panelen op het dak staan wordt 11,5 ton CO2 uitstoot per jaar voorkomen. 

De ondertekening.

Uit de krant