Bussumse sport van het weekend

Algemeen

BFC veel te sterk voor koploper

Het elftal moest het doen zonder enkele sterkhouders, maar toch heeft BFC afgelopen weekend knap gewonnen van koploper SCH'44. De Bussumers waren een stuk beter en versloegen de grootste kanshebber voor de eerste plaats met 2-4.

Vanaf de aftrap zocht BFC de aanval en dat leverde al snel kansen op om de score te openen. Eerst ontbrak het de ploeg nog aan scherpte, maar halverwege de eerste helft konden de Bussumers toch op voorsprong komen. Na een goede aanval kon Sander Waterland de eerste Bussumse treffer maken. Nog voor rust konden de Bussumers de score verdubbelen toen aanvoerder Dico Knevel vanaf elf meter een strafschop benutte. Na de rust opende SCH'44 de jacht op een tegentreffer. De koploper speelde vol op de aanval en BFC voelde dat de tegenstander veel druk zette. Toch konden de Bussumers wel nog scoren toen Sander Waterland de bal achter de keeper van de tegenstander kon werken. SCH'44 deed mondjesmaat wat terug en zag dat BFC de zege al snel zeker stelde. De koploper kon met twee goals nog de eer redden, maar moest genoegen nemen met de nederlaag.

Nederlaag handballers BHC

Op het veld hebben de handballers van BHC afgelopen weekend een nederlaag geleden. De Bussumse ploeg kwam met 20-24 net tekort tegen het beter geklasseerde LHV. De Bussumers staan mede door de nederlaag nu op een zesde plaats, derde van onderen. De voorsprong op de laatste plaats bedraagt slechts 3 punten. De Bussumers moeten de laatste 4 duels dus nog even aan de bak om klassebehoud zeker te stellen.

Handbalsters doen goede zaken

De handbalsters van BHC deden afgelopen weekend wel goede zaken. De Bussumers wonnen met 10-5 van het sterker presterende Westsite. De Bussumse dames waren over de hele breedte net wat sterker dan de Amsterdammers. De punten kwamen als geroepen. BHC staat nog op een voorlaatste plaats en kon met de twee punten het gat met de nummer laatst vergroten tot 4 punten. De nummer laatst heeft zelfs al een duel meer gespeeld. BHC heeft zelf nog 3 duels te gaan de komende weken.

Zaalvoetballers zesde

De tegenstander was afgelopen weekend een maatje te groot voor de zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling. De Bussumers wonnen het laatste duel van het jaar met 5-2 van Vrone. De Bussumers worden mede door de nederlaag van afgelopen weekend zesde. Ondanks dat er alleen de eer op het spel stond voor de Bussumers, was het duel spannend en het voetbal soms hoogstaand. Vrone was echter het hele duel wat beter. De tegenstander van de Bussumers was al voor rust sterker en kwam tot een 2-1 voorsprong. Na rust zette Vrone meteen weer aan en werd er meteen weer gescoord. Voor de Bussumers scoorde Oztürk twee keer. De doelpunten zorgden wel voor een antwoord, maar de Bussumers hadden geen kans op een goed resultaat.