Afbeelding

Meerdere opstootjes rond horeca

Algemeen

BUSSUM - Het was afgelopen weekend druk met opstootjes rond de Bussumse cafés. Agenten moesten meerdere keren op pad: er werden in totaal 4 mensen opgepakt. 

Zaterdagnacht was het eerst raak voor café De Peuk. Daar zorgde een dronken man voor veel ophef. De man, van 26 jaar zonder vaste woonplaats, was aan het schelden tegen portiers en dreigde ermee ze 'dood te schieten'. Ook twee gealarmeerde agenten kregen een scheldkanonnade over zich heen, waarop de man werd aangehouden. Even later werden een man (23) en een Bussumse vrouw (26) aangehouden na een opstootje even verderop. Ze waren onderdeel van een ruzie die ontstond nadat de man werd overlopen door een groepje jongens. De man sprak het groepje daar op aan en kreeg even later een kopstoot van een van de jongeren. De vrouw kwam later nog eens verhaal halen en werd ook door de agenten meegenomen. Op de Herenstraat, voor café De Koperen Kraan, werd er zaterdagavond ook door twee groepen jongeren gevochten, waardoor er ook enkelen gewond raakten. Het opstootje ontstond op straat en kon door de agenten worden gesust. 

Zondag hebben agenten ook nog een man aangehouden voor het verwonden van een andere man voor een café aan de Stationsweg. Door nog onbekende reden ontstond er een gevecht. Het slachtoffer raakte gewond aan hoofd en hand en moest met de ambulance mee. De dader kon later worden gepakt. 

Uit de krant