SDO verschalkt NVC

BUSSUM - Veel vechtlust en bovenal goed voetbal hebben SDO afgelopen weekend een zege opgeleverd tegen buurman NVC. En daarmee deden de Bussumers goede zaken; de achterstand op de Naarders werd door de 1-2 zege goed gemaakt.

SDO was al snel de betere ploeg van de twee. De Bussumers troefden NVC vooral op vechtlust af; SDO zette alles op alles om de zege te pakken, NVC geloofde het wel. Voor SDO leverde het ook meteen een doelpunt op. Na een knappe aanval kon Sven Peereboom de bal naar broer Zeno passen. De laatste Peereboom had geen enkel probleem om de bal achter de NVC-keeper te werken. SDO was veel beter, maar vergat de voorsprong verder te vergroten. Waar SDO geen doelpunt kon maken, deed NVC dat verrassend genoeg wel toen SDO-doelman Rolf Hazelaar een bal verkeerd verwerkte en prompt voor de voeten van een aanvaller neerlegde.

SDO zette daarna weer aan en kreeg voor rust nog enkele kansen om wederom een voorsprong te pakken. Steeds ontbrak het echter net aan het beetje geluk. Na de rust was het wel al snel raak. Een corner van El Mazouji werd door Berry van 't Land goed afgemaakt. SDO kreeg daarna amper nog gevaar van NVC te duchten. De Naarders zochten wel naar een treffer, maar gaven daardoor meteen zoveel weg dat de kans op een derde Bussumse treffer steeds groter werd. De goal bleef echter achterwege.