De burgemeester bracht bloemen
De burgemeester bracht bloemen

Familie Toen alweer 60 jaar getrouwd

Algemeen

Bussum  - Precies zestig jaar geleden zijn Ad en Cock Toen getrouwd. Ad en Cock waren overburen van elkaar. Ad was een paar jaar naar Indië geweest en bij terugkomst zei de moeder van Cock dat ze zeker even bij de overburen naar binnen moest. "Het was liefde op het eerste gezicht", vertellen ze.

Na het huwelijk woonden ze een paar jaar bij de moeder van Cock in huis en daarna betrokken ze een woning aan de Cereslaan en later op de Fokke Bleekerstraat. Ad was gereedschapsmaker bij Werkspoor en werd veel uitgezonden naar het buitenland. "We hadden een tijd lang een weekendhuwelijk." Volgens mevrouw is het belangrijk dat je elkaar vertrouwt en niet claimt. Zelf was ze ook altijd erg actief, zo werkte ze onder andere in het Majella ziekenhuis en in een fabriek aan de Brediusweg waar ze technische apparaten in elkaar zette.

Nu wonen ze alweer vijf jaar in De Zandzee. Ze zoeken veel de gezelligheid op en drinken regelmatig iets met vrienden, zijn actief bij de ontmoetingskring en de cliëntenraad en ze wandelen graag op de heide. Ze hebben vier kinderen en vier kleinkinderen. Vandaag vieren ze het huwelijk met een etentje met de hele familie. 

De feestelijke taart

Uit de krant