Foto: Alfred Cop Fotografie
Foto: Alfred Cop Fotografie

Ondanks nederlagen klassebehoud voor HCAW

Algemeen

BUSSUM - Even leek het een zwaar laatste weekend te worden voor de honkballers van HCAW, maar na donderdag was de kogel al door de kerk: HCAW speelt ook volgend jaar hoofdklasse. Doordat concurrent ADO Lakers een puntenstraf kreeg, had HCAW al voor het treffen met UVV een voldoende voorsprong opgebouwd. UVV won afgelopen weekend 3 keer van HCAW.

HCAW had afgelopen weekend wel kansen tegen UVV. Steeds bleven de marges tussen de twee ploegen krap. Donderdagavond werd het slechts 5-4 voor de Utrechters en ook zaterdag (0-3) en zondag (7-5) kwamen er geen grote standen op het scorebord.

Donderdag was het lang spannend tussen de twee ploegen. HCAW vocht voor wat het waard was en maakte lang kans om een zege te boeken tegen te beter presterende Utrechters. UVV won echter op karakter. Waar het donderdag nog spannend was, zo bloedeloos was het zaterdag. HCAW kwam slechts mondjesmaat op de honken en daardoor bleef het lang 0-0. Door een fout van HCAW kon UVV halverwege op voorsprong komen. Daarmee was de toon ook meteen gezet. UVV kon de zege vervolgens zonder al te veel problemen pakken. HCAW zette daar amper wat tegenover. Zondag werd het wel weer spannend voor de Bussumers en had de ploeg lang kans op de punten. Toch was UVV weer de sterkste.

Uit de krant