Afbeelding

Mooiste villa van Bussum heeft nieuwe trappen

Algemeen

BUSSUM - Na meer dan honderd jaar zijn de bordessen met de natuurstenen trappen van de Tindalvilla aan de Nieuwe 's Gravelandseweg gerenoveerd. Het rijksmonument ziet er weer een stuk aantrekkelijker uit. 

De trappen van het grote bordes aan de oostzijde van het gebouw zijn eind juli onder handen genomen. Het fundament van de 13 meter lange trap was totaal verzakt. "De treden van natuursteen waren zo ver naar buiten geschoven dat de bovenste trede er af dreigde te vallen. Door de gebrekkige ondersteuning was het natuursteen hier en daar al gebroken", aldus Hans Roelofsen, eigenaar en voorzitter van de Tindalstichting. Het fundament werd hersteld, er werd gewapend beton gelegd en de stenen werden geschuurd, gelijmd en opnieuw gelegd. 

Het volgende bouwplan van de Tindalstichting is het kapotte terrazzo aanpakken. Verder staat het onderhoud van het schilderwerk op de agenda. Ondanks deze plannen wordt alles stap voor stap in passende stijl uitgevoerd. "Als het geld op is moeten we wachten voor het volgende karwei kan gebeuren. Dat geeft veel bedenktijd, wat ook weer fouten voorkomt. Al met al is dit een zeer leerzaam proces waarbij je enorme bewondering kijgt voor de kwaliteit en de schoonheid van dit soort huizen", aldus de voorzitter.

Uit de krant