Het betrof een Cessna vliegtuigje
Het betrof een Cessna vliegtuigje
Update

Vliegtuigje neergestort met Bussumse fotograaf

Algemeen

BUSSUM – Een vliegtuigje is vanmorgen neergestort voor de kust van Egmond aan Zee met aan boord een 48-jarige Bussumse fotograaf. In het vliegtuig zaten twee personen, ze zijn door reddingsploegen uit het water gehaald. De 71-jarige piloot is overleden. De Bussumse passagier is in IJmuiden aan wal gebracht en met onbekend letsel naar een ziekenhuis in Amsterdam overgebracht.

De Bussumse fotograaf zou werken bij het Bussumse bedrijf Flying Focus, melden verschillende media. Het bedrijf is gespecialiseerd in luchtfotografie. Een medewerkster laat weten nog geen commentaar te kunnen geven op het ongeluk.

Het vliegtuigje, een eenmotorige Cessna, steeg op vanuit Den Helder om foto's te maken. Vanwege de mist werd besloten eerder terug te keren. De piloot heeft een noodsignaal afgegeven. De Kustwacht stuurde direct 4 KNRM reddingsboten, 2 helikopters en een vliegtuig. Ook gingen twee schepen naar het vliegtuig op zoek. De Cessna met de piloot en de passagier werd ongeveer 50 kilometer uit de kust gevonden. 

Momenteel worden diverse wrakstukken van het vliegtuigje aan wal gebracht om nader onderzocht te worden. Ook gaat de luchtvaartpolitie getuigen horen. De luchtvaartpolitie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoeken de toedracht van het ongeluk.

Uit de krant