Derby SDO en NVC tot laatste seconden spannend

Algemeen

BUSSUM - De trouwe supporters moesten er tot zondag zo'n 20 jaar op wachten: de voetbalderby tussen SDO en NVC. Het wachten werd beloond. De twee tweedeklassers zorgden ervoor dat de derby tot de laatste seconden spannend was. SDO en NVC stapten met 1-1 van het veld.

Het kunstgras van NVC was het toneel van een waar voetbalspektakel. De twee ploegen vochten voor elke meter. SDO kreeg koud op het veld de eerste kansen. NVC antwoordde al snel en kreeg de voorsprong op een presenteerblaadje aangeboden. De Naarders kregen halverwege de eerste helft een strafschop, na een handsbal van Stefan van der Manden. Twee verse flankspelers aan de kant van SDO zorgden ervoor dat SDO na rust voor meer gevaar kon zorgen. NVC had vervolgens problemen met de voetballers van SDO, de Bussumers maakten steeds meer aanspraak op een treffer. Het duurde tot de slotfase voordat het aanvallende SDO loon naar werken kreeg. Xander Boumeester kon met een hakbal de Bussumse tegentreffer produceren.

Nederlaag voor voetbalvrouwen
De vrouwen van SDO hebben afgelopen weekend de topper tegen Buitenveldert verloren. De Bussumers hadden wel kansen, maar werden door de Amsterdammers geflatteerd met 2-5 aan de kant gezet.

De twee ploegen waren aan elkaar gewaagd. SDO speelde sterk en kwam nog voor rust op een voorsprong door een goal van Franca Hendriks en een strafschop van Iris Wagemaker. Na de rust kon SDO lang stand houden en stond het lang 2-3. De slotfase werd de ploeg echter fataal.