Afbeelding
update

Dader steekpartij is 32-jarige Hilversummer

Algemeen Makelaar Schouten neergestoken

BUSSUM - De man die zich bij de politie meldde als dader van de steekpartij in makelaarskantoor Schouten aan de Vlietlaan is een 32-jarige Hilversummer.

Hij stak makelaar Robert Schouten (45) meerdere malen en vluchtte in een auto. Een klein uur later gaf hij zichzelf aan op het politiebureau.

Voorlopig onderzoek doet de politie vermoeden dat de aanleiding voor het steekincident ligt in een zakelijk geschil.

Schouten is buiten levensgevaar.

Burgemeester Milo Schoenmaker bezocht kort na het incident de plaats delict en sprak daar met omwonenden, winkeliers en hulpverleners. 

"Net als de mensen ter plaatse ben ik geschrokken van het incident, vind het afschuwelijk wat er is gebeurd. Ik ben opgelucht te horen dat het slachtoffer inmiddels buiten levensgevaar is", aldus Schoenmaker.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar personen die vrijdagochtend iets verdachts hebben gezien rondom het makelaarskantoor of meer informatie hebben over het steekincident.

Zij worden verzocht contact op te nemen via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen kan bij Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.

Update 21.30 uur 

Volgens een vanavond uitgegeven persverklaring van het makelaarskantoor ging het incident om "een verbouwing in de privésfeer" en is er "absoluut geen sprake van een zakelijk conflict in relatie tot het makelaarswezen".

Uit de krant