Afbeelding
Recept Wereld BBQ

De sambosa van Malika

Algemeen

BUSSUM - De Wereld BBQ komt er weer aan. Komende zondag stroomt het veldje van de Groene Long weer vol met mensen voor de grote barbecue. 

Als opwarmertje voor de barbecue plaatst de krant elke week het verhaal van een van de deelnemers. Met het recept kun je vervolgens zelf aan de slag. Deze week: de sambosa van Malika.

Recept: sambosa

Ingrediënten

Het deeg:
* Bloem 250 gram
* Zonnebloemolie
* Snufje zout
* Water

Vulling:
* rundergehakt 500 gr.
* 5 uien
* ½ rode- ½groene- en ½gele paprika
* 4 tenen knoflook
* bosje verse koriander
* korianderpoeder
* Maggi-blokje

Doe het gehakt met de gesneden koriander de korianderpoeder en geperste knoflook in de pan.

Bak het gehakt rul, en bak tot het droog is, zonder olie.

Snipper de uien en paprika in kleine stukjes.

Gooi deze ingredienten bij elkaar als het gehakt goed droog is, doorroeren , niet meer bakken, en af laten koelen.

Het deeg, met de hand meng je in een kom het meel met water, gooi er steeds zoveel water bij, dat je een stevig bolletje overhoudt. Kneed er dan een klein scheutje olie door, zodat het minder plakkerig wordt.

Verdeel het meel in kleine bolletjes (de grote pingpongballetjes)

Rol ze met een roller uit, doe steeds meel tussen de roller en het deeg.

Vervolgens leg je drie lagen op elkaar , nog weer uitrollen!

Dez lap deeg bak je in een hete droge koekepan. Aan beide zijden , heel even, dat het net een beetje transparanter wordt…

Vervolgens trekt je de drielagen weer van elkaar, en zo ontstaat het flinterdunne deeg waarin we de vulling doen.

Per dunne pannekoek, snijd je 3 reepjes die je uitrolt. Driehoeksgewijs vouw je hetdeeg, tot er een soort puntzakje ontstaat waarin je de vulling plaatst. Vervolgens rol je het deeg er verder omheen tot je klaar bent.

Let op dat je de hoekjes steeds erg goed sluit. Dat doe je door met een kleine beetje meel en water 'lijm' te maken waarmee je de randen en hoekjes diechtplakt.

Het geheel kan in de frituur, of in olie op het fornuis, tot de Sambosa's goudbruin worden.

Uit de krant